Çarpık bacak çoğunlukla bacakta yağ dağılımının eşit olmamasından kaynaklanır. Kemik eğriliğine bağlı çarpık bacak çocukluk döneminde D vitamini eksikliği yaşayan çocuklarda görülür. Bu operasyonda kemik eğriliğine herhangi bir işlem yapılmaz. Çarpık bacak estetiği yapılırken yağ transferi yapılarak bacaktaki eşitsizlik giderilir ve düz bir bacak görünümü sağlanır. Yağ transferini her zaman yapmak mümkün değildir çünkü bazı bireylerde vücuttan yağ alınamaz. Bu durumda hiyalüronik asit veya hidrofilik jel gibi sentetik dolgularla yapılır. Yağ fazlalığında dolayı çarpık bacak oluşmuşsa liposuction işlemi yapılır.
üst bacağın, alt bacağın veya her ikisinin de olması gerekenden kalın olması sonucu bacak inceltme estetiği uygulanır. Belirleyen bölgelere liposuction işlemi yapılır. Sonra, ilgili alanlara bölgesel uyuşma sağlayan ve yağları çözen lokal anestezik içeren bir çözelti enjekte edilir.
Bacağın çok ince olması nedeniyle yapılan estetiktir. Vücuttan yağ alarak bacağa enjekte edilir. Eğer vücutta bu işlem için gerekli yağ bulunmuyorsa implant takılır. İmplant diz ve ayak bileği arasına takılır. Kişinin implanta alışması zaman alabilir. Bu sebeple çıkartmak isteyen bireylere rastlanmaktadır. Bir hafta sonrasında yürüyüşe başlanmalıdır.
Yüksek miktarda kilo veren kişilerde üst bacağın iç kısımlarında sarkma oluşabilir. Bu sarkmalar genellikle uyluk iç tarafında ortaya çıkar. Bazı durumlarda uyluğun tamamı sarkmış olarak da görebiliriz. Bu durumda ise uyluk germe ameliyatı uygulanır. Fazla deri ve yağ dokusu çıkartılır eğer sarkmış deri varsa onun da alınması gerekir. Kesi yerleri yan yana getirilip dikilir.
Diz bacakta estetik açıdan en çok dikkat çeken yerdir. Dizde aşırı yağ birikimi oluştuğunda liposuction yöntemi kullanılarak yağ alımı gerçekleşir. Tam tersi yağ dokusunun azalması sonucu da dizde buruşmalar görülür. Bunun için de mezoterapi uygulayarak derinin genleşmesi sağlanır.